Кошик порожній

Супутникові комунікатори Garmin inReach допомогли провести 10000 рятувальних операцій

28.10.2022

Компанія Garmin надала підтримку у 10 000 випадків екстрених викликів за допомогою пристрою inReach®1. Garmin є світовим лідером у сфері двостороннього супутникового зв’язку та пропонує широкий вибір портативних навігаторів з технологією inReach, яка забезпечує двосторонній обмін текстовими повідомленнями, відстеження місцеположення та швидкий зв’язок з критично важливими службами екстреного реагування для користувачів по всьому світу. Власники inReach можуть брати участь у різноманітних пригодах – від сімейних кемпінгових подорожей до скелелазіння – і бути в безпеці завдяки inReach, тому що допомогу можна отримати лише одним натисканням кнопки.


Супутникові комунікатори Garmin inReach допомогли провести 10000 рятувальних операцій


«Завдяки двосторонньому зв’язку Garmin inReach і координаційному центру, який працює цілодобово і без вихідних, допомога завжди у швидкому доступі. Ми маємо за честь надавати цю потенційно рятівну послугу й радіємо, що inReach є супутниковим пристроєм зв’язку, який обирають любителі пригод по всьому світу», – прокоментував Ден Бартел, віцепрезидент з глобальних продажів Garmin. «Немає значення де ви користуєтесь пристроєм InReach — у поїздці додому або у дослідженнях найвіддаленіших місць на планеті, маючи його під рукою ви відчуватимете душевний спокій і зможете швидко зв’язатися з координаторами надзвичайних ситуацій, а також друзями та родиною у разі потреби».

Висновки Garmin після проведення 10 000 рятувальних операцій

  • Garmin ResponseSM координує екстрені виклики, здійснені за допомогою inReach, у більш ніж 150 країнах і на усіх семи континентах з 2011 року.
  • Подорожі гірськими регіонами, такими як Маршрут тихоокеанського хребта, Європейські Альпи та майже вся Нова Зеландія, мають високі ризики виникнення екстремальних ситуацій, однак вони трапляються не лише у віддалених краях. Такі міста, як Лос-Анджелес, Фенікс і Аспен повідомляють про абсолютно різні випадки передачі сигналу SOS, від поїздок на велосипеді до пішого туризму.
  • Ніхто не очікує, що саме він може травмуватись або потребувати невідкладної медичної допомоги. Але у сукупності ці два типи інцидентів становлять майже 50% випадків для екстрених викликів у світі2, що ще раз підтверджує величезну користь inReach у підготовці до непередбачуваних подій.
  • Топ 5 видів активності, які призвели до надзвичайних ситуацій, становлять піший туризм, водіння, поїздки на мотоциклі, скелелазіння/альпінізм і катання на човні.
  • Майже кожен п’ятий виклик рятувальної служби був здійснений добрим «самаритянином», який придбав пристрій для власного спокою, але зміг допомогти комусь іншому, хто цього потребував.
  • Друге місце за кількістю екстрених викликів (12%) посідають різноманітні автомобільні інциденти. Водії користуються функцією SOS, коли потребують допомоги на трасі та не мають доступу до мережі мобільного зв’язку. Це доводить, що потреби в подачі сигналу SOS виникають не лише в ситуаціях з високими ризиками.
  • У роботі співробітників координаційного центру трапляються різноманітні унікальні випадки, зокрема надзвичайні ситуації з домашніми тваринами, несподівані стихійні лиха та навіть возз’єднання дитини з батьками.

У роботі координаторів inReach трапляються різні випадки

Як система inReach SOS працює з Garmin Response

Завдяки спеціальній кнопці SOS і 100% покриттю глобальної супутникової мережі Iridium® користувачі Garmin inReach можуть швидко передати сигнал SOS у разі виникнення надзвичайної ситуації. Після отримання повідомлення SOS, навіть якщо користувач не вжив жодних дій, пристрій надсилає повідомлення про лихо до Garmin Response, цілодобового професійного координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації. Служба Garmin Response зв’яжеться з особою, яка потрапила в біду, з її зазначеними контактами для надзвичайних ситуацій, відповідними пошуково-рятувальними організаціями та іншими доступними місцевими ресурсами. Вони нададуть підтвердження, коли допомога буде в дорозі, а також оновлену інформацію про стан реагування та залишатимуться на зв’язку, доки інцидент не буде вирішено.

«Двосторонній зв’язок inReach дуже важливий у надзвичайних ситуаціях. Після ініціювання виклику SOS координатори Garmin Response поставлять кілька запитань, щоб дізнатися більше про інцидент і про те, які перші дії необхідні для порятунку – евакуатор чи гелікоптер», – сказала Сара Крамліч, старший директор з послуг і стратегії передплати Garmin. «Ми пишаємося і водночас зворушені тим, що допомогли вирішити уже 10 000 інцидентів, проте це лише частина великої історії inReach щодо забезпечення душевного спокою для усіх його користувачів. Двосторонній зв’язок з комунікаторами inReach допоміг незліченній кількості людей самостійно врятувати себе в ситуаціях з низьким рівнем ризику, коли допомога друга або сім’ї може бути більш доречною, ніж команда екстреного реагування».

Підберіть свій Garmin inReach

Garmin пропонує асортимент пристроїв inReach, що відрізняються за вагою, розміром дисплея та функціями, усі з двостороннім зв’язком і функціями SOS.


Підберіть свій Garmin inReach


  • Прихильникам автокемпінгу, туристам та усім любителям активного відпочинку, які часто опиняються у місцях без стільникового зв’язку, стане в пригоді inReach Messenger. Цей мініатюрний пристрій з простим інтерфейсом і технологією inReach забезпечує легке спілкування.
  • Шукачі пригод, які хочуть подорожувати без зайвої ноші, можуть взяти з собою inReach Mini 2. Цей легкий і компактний пристрій чудово підійде для ситуацій, де розмір і вага спорядження мають велике значення.
  • Завзятим дослідникам, альпіністам та мисливцям міцний портативний навігатор з супутниковою комунікацією GPSMAP® 66i пропонує вбудовані карти TopoActive і технологію inReach для безпеки у далеких мандрівках.
  • Любителям доріг підійдуть пристрої серії Montana® 700 з повноцінним сенсорним дисплеєм для легкого вводу повідомлень, а також широким асортиментом кріплень для квадроциклів, мотоциклів, велосипедів та інших транспортних засобів.
  • Серія Tread® XL сподобається шанувальникам автомотоспорту та позашляхових мандрівок. Пристрої мають карти, які вкажуть правильний шлях, а також комунікаційну технологію, щоб завжди бути на зв’язку.
  • Мореплавцям GPSMAP 86sci пропонує попередньо завантажені карти прибережних зон BlueChart®g3. Пристрій ідеально підходить для водного туризму — він водонепроникний і не тоне.
  • Авіаторам додаток Garmin Pilot дозволить зручно обмінюватись повідомленнями на своєму мобільному пристрої прямо з кабіни літака. Garmin Pilot використовує GPS-позиціонування для відображення місця розташування літака на динамічній карті руху на екрані мобільного пристрою.

Garmin Pilot авіаторам


Для відстеження в реальному часі, обміну повідомленнями та користування інтерактивними можливостями SOS потрібна активна супутникова підписка. Ви можете обрати різноманітні доступні річні або щомісячні тарифні пакети. Також, за наявності сумісного пристрою й активної підписки, можна придбати план страхування для пошуково-рятувальних робіт (SAR) через Garmin Response, що пропонує фінансову компенсацію витрат, пов’язаних з пошуково-рятувальними операціями3.

1Потрібна активна супутникова підписка. Деякі країни регулюють або забороняють використання пристроїв супутникового зв’язку. Ви несете відповідальність за знання та дотримання всіх чинних законів у країні, де планується використовувати пристрій.

230% і 17% відповідно.

3Страхування SAR є додатковою вигодою до сервісу реагування на надзвичайні ситуації від Garmin Response. Для координації рятувальної служби Garmin Response страхування SAR не є обов’язковим.


Повернення до списку

Актуальні новини

Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.
Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік 14.03.2024 Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік
Компанія надала ключові висновки та результати аналізу тенденцій подачі сигналів SOS до міжнародного координаційного центру Garmin Response℠ з усього світу.
Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими 22.02.2024 Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими
Новинки у сімействі Forerunner генерують для любителів бігу особисті плани тренувань, надають інформацію про стан здоров'я та відстежують більше спортивних показників.