Кошик порожній

Смартгодинники Garmin fenix 7 вирушать у космос разом з космічною місією Polaris Dawn

13.02.2023

Смартгодинники Garmin fenix 7 вирушать у космос разом з космічною місією Polaris Dawn


Розумні годинники Garmin fenix 7 виконуватимуть важливе завдання на борту космічної місії Polaris Dawn: вони цілодобово та без вихідних збиратимуть біометричні дані астронавтів і, таким чином, допоможуть вченим дослідити вплив космічних подорожей на тіло людини. Місія Polaris Dawn триватиме до п’яти днів і розпочнеться запуском ракети SpaceX Falcon 9 з Космічного центра імені Кеннеді у штаті Флорида. Годинники fenix 7 безупинно відстежуватимуть і збиратимуть біометричні дані членів екіпажу про частоту серцевих скорочень, насичення крові киснем та параметри сну. Відзначається, що моніторинг даних проводитиметься з одного заряду батареї.

«Для Garmin велика честь бути частиною захоплюючої дослідницької роботи, яка сприятиме кращому розумінню того, як людське тіло адаптується до суворих умов космічного польоту», — зазначив Ден Бартел, віцепрезидент з всесвітніх продажів споживачам. «Тривала автономність наших смартгодинників надасть ученим можливість постійно відстежувати показники здоров’я всіх членів екіпажу у стані неспання та відпочинку протягом п’ятиденної місії — цілодобово та без перерви, необхідної для заряджання батареї».

Трансляційний дослідний інститут космічного здоров'я (TRISH) при Медичному коледжі Бейлора підтримує медичні та біомедичні дослідження на борту історичної місії Polaris Dawn, яка намагатиметься досягти найвищої навколоземної орбіти, на якій будь-коли літали люди, і зробити перший в історії комерційний вихід у відкритий космос. Екіпаж Polaris Dawn та команда TRISH обрали розумні годинники Garmin для участі у місії через тривалий час автономної роботи, міцний корпус і широкий арсенал функцій моніторингу стану здоров’я протягом усього дня.


Годинники fenix 7 обрані для участі у місії через тривалий час автономної роботи, міцний корпус і широкий арсенал функцій моніторингу стану здоров’я


«Комплекс біометричних даних, що надають розумні годинники Garmin fenix, дозволить краще дослідити адаптацію тіла людини до перебування в космосі», — сказав Джиммі Ву, старший інженер-біомедик TRISH. «Фізіологічні дані астронавтів будуть додані до бази даних TRISH EXPAND і використовуватимуться у дослідженнях здоров’я та продуктивності людини в усіх майбутніх місіях з дослідження космосу».

Ракета Falcon 9 від SpaceX запустить екіпаж Polaris Dawn у космос на борту корабля Dragon з Космічного центру Кеннеді NASA на мисі Канаверал, що у штаті Флорида. Запуск відбудеться цього року, точні строки будуть відомі пізніше.

Polaris Dawn – перша з трьох запланованих місій у рамках проєкту Polaris. Астронавти Джаред Айзекман, Скотт Потіт, Сара Джилліс та Анна Менон проведуть до п'яти днів на космічному кораблі SpaceX Crew Dragon з ракетою Falcon 9 на найвищій орбіті навколо Землі, перевершивши усі попередні космічні місії. Протягом цього часу планується провести 38 експериментів, спрямованих на покращення здоров’я людей на Землі та під час майбутніх довготривалих космічних польотів. Також на час місії запланований вихід у відкритий космос, що фінансується з приватних джерел.



Повернення до списку

Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.