Кошик порожній

Плавання у басейні. Як підвищити точність розрахунку дистанції на годиннику Garmin

25.03.2019

Режим "Плавання у басейні" побудований таким чином, що розрахунок гребків та дистанції ведеться завдяки вбудованому акселерометру. Враховується кожен повний цикл гребка тієї руки, на якій ви носите годинник. Але що робити, коли ваше тренування включає такі елементи, як подолання басейну гребками однією рукою, ізольовані вправи на ноги без гребків руками або інші вправи, що не відносяться до чотирьох класичних стилів плавання*?


Як підвищити точність визначення дистанції під час плавання в басейні


У цьому випадку ми радимо скористатися такою функцією, як Журнал вправ, доступний лише у режимі Плавання у басейні для ряду годинників Garmin**. Він дозволяє ввести вручну дистанцію, яку ви подолали, роблячи спеціальні вправи. При активації даної функції акселерометр відключається, працює лише таймер Журналу вправ і загальний таймер режиму Плавання. Тепер детальніше, як це зробити:

  1. Щоб відкрити екран Журналу вправ під час заняття плаванням в басейні, натисніть кнопку UP або DOWN.
  2. Щоб запустити вправу, натисніть кнопку LAP.
  3. Після завершення вправи натисніть кнопку LAP.
  4. Вкажіть дистанцію, яку ви подолали під час вправи. Вона буде кратною довжині басейна, зазначену в налаштуваннях. Наприклад, для басейну 25 м можна ввести дистанцію виконаної вправи наступним чином: 25, 50, 75, 100 … м. Для басейну 50 м – 50, 100, 150, 200 … м.
  5. Натисніть кнопку START / STOP для збереження відстані.
  6. Щоб повернутися до звичайного плавання, вийдіть з екрану даних «Журнал вправ» за допомогою кнопок UP або DOWN і натисніть LAP.

ВАЖЛИВО: якщо не натиснути кнопку LAP після завершення вправ і перейти до плавання класичними стилями, акселерометр не ввімкнеться і пристрій не буде вести підрахунок гребків і дистанції, однак таймер тренування буде продовжувати відлік часу.

При використанні функції Журнал вправ створюється окремий інтервал, який з'явиться в історії та у Garmin Connect під назвою «Вправа» із зазначенням часу та відстані. Відстань із Журналу вправ додається до загальної відстані, так само як і час вправи додається до загального часу плавання.


Як підвищити точність визначення дистанції під час плавання в басейні


Отже, ви навчилися користуватися екраном даних "Журнал вправ" та все ж помічаєте, що деколи дистанція підраховується некоректно. Не хвилюйтеся, це може трапитися як з досвідченими плавцями, так і з новачками. Тож, які додаткові фактори можуть вплинути на чіткість підрахунку дистанції? Ось декілька найпоширеніших ситуацій:

  1. Зміна стилю плавання посеред басейну.
  2. Зупинка посеред басейну.
  3. Раптова зміна швидкості посеред басейну.
  4. Різка зміна траєкторії руху в басейні.
  5. Виконання вправи, де залучені лише руки. У цьому випадку ви робите значно більше гребків, ніж зазвичай, для подолання басейну.
  6. Плавання в басейні, довжина якого є замалою для вашого рівня плавання. У цьому випадку плавець робить дуже малу кількість гребків для подолання одного басейну, тому годинник може недораховувати кількість басейнів, які ви подолали.
  7. Неправильно вказана довжина басейну в налаштуваннях режиму Плавання в басейні.
  8. Невикористання Журналу вправу випадках, де це потрібно.

Для того, щоб підрахунок дистанції був якомога точнішим, намагайтеся дотримуватися безперервного послідовного темпу одним стилем по всій довжині басейну. Робіть сильне відштовхування від стіни з довгою фазою ковзання перед першим гребком.

Рекомендації щодо стилів плавання

За замовчуванням у налаштуваннях активоване автоматичне визначення стилю плавання. Під час тренування ви можете переглядати стиль плавання вже останнього басейну, який ви пропливли, або інтервалу. Після закінчення тренування та синхронізації з Garmin Connect ви зможете детально переглянути статистику щодо стилів плавання лише у ПК-версії Garmin Connect у вкладці Інтервали.

Плавайте більше і довше, бо це здорово!

*FREESTYLE (FREE) – вільний стиль, BACKSTROKE (BACK) – кроль на спині, BREASTSTROKE (BREAST) – брас, BUTTERFLY (FLY) – батерфляй.

**Режим "Плавання у басейні" з функцією Вправи доступний для наступних пристроїв: Forerunner 920XT, Forerunner 735XT, Forerunner 645, Forerunner 935, fenix 2, fenix 3, fenix Chronos, fenix 5, fenix 5 Plus, Instinct, D2 Charlie, D2 Delta, tactix Bravo, tactix Charlie, quatix 3, quatix 5.



Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.
Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік 14.03.2024 Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік
Компанія надала ключові висновки та результати аналізу тенденцій подачі сигналів SOS до міжнародного координаційного центру Garmin Response℠ з усього світу.
Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими 22.02.2024 Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими
Новинки у сімействі Forerunner генерують для любителів бігу особисті плани тренувань, надають інформацію про стан здоров'я та відстежують більше спортивних показників.