Кошик порожній

Огляд годинника Garmin Venu Sq Music Edition від ПростОбзор

09.04.2021

Огляд годинника Garmin Venu Sq Music Edition від ProstObzor.

Тема огляду - модель годинника Garmin Venu Sq Music Edition. Це чергова ітерація серії Venu в новому квадратному формфакторі.

Минуло вже понад рік з моменту виходу моделі Venu у вересні 2019 року. Це була перша спроба Garmin перетягнути нових користувачів, які не хотіли відмовлятися від яскравих і соковитих AMOLED екранів якими оснащені годинник Apple і Samsung.

В кінці вересня 2020 року у продажу з'явилася нова модель від GARMIN - Venu Sq.

Так в чому ж різниця між моделями Venu Sq і Venu?

Модель годинника Venu Sq продається у 2 варіантах:

Venu Sq Music Edition - з музичним плеєром на борту і можливістю відтворювати музику на бездротові зовнішні Bluetooth пристрої (навушники, колонки). За запевненням виробника в годиннику можна зберігати близько 500 пісень. Це близько 3,4 Гб для ваших музичних файлів.

Venu Sq - годинник без музичного Bluetooth плеєра. При цьому розмір екрану та корпусу залишився без змін.

Що відразу впадати в око в моделі Venu Sq - це квадратний формат корпусу. Такий формат годинника мені сильно нагадує дизайн моделей годинників Apple Smart Watch або Amazfit від Xiaomi. Саме таким форматом годинника, Garmin намагається перетягнути на свою сторону сегмент користувачів від Apple або Amazfit.

Чим ще привертає до себе увагу ця модель - яскраві кольори, форма корпусу, розмір, ціна.

До речі, якщо ми будемо порівнювати ціну Garmin Venu Sq c першою моделлю Garmin Venu з класичним круглим екраном, то на сьогоднішній момент годинники Venu першої серії коштують 249 дол. Для порівняння, Apple Smart Watch 6 коштує близько 400 доларів, а китайська модель Amazfit GTS від Xiaomi продається в середньому за 110 доларів.

Порівняймо конкурентів Garmin Venu Sq

Подивилися ціни? У вас виникає резонне питання: Навіщо тоді платити більше?

Порівняймо конкурентів Garmin Venu Sq.

Порівняймо конкурентів Garmin Venu Sq

За співвідношенням ціна\опції Garmin Venu Sq Music Edition якраз знаходиться між дешевою моделлю Amazfit та дорожчою моделлю Apple Watch Series 6.

А якщо уважніше придивитися до моделей від Apple і Xiaomi то тут є свої нюанси.

Слабким місцем смарт-годинників Apple був малий термін життя від одного заряду (1-2 дні), а моделі Xiaomi Amazfit з її низькою ціною не вистачає додаткових датчиків і опцій на борту, що вже є в Apple і Garmin. Хоча хотів би відзначити, що досить довгий час життя від одного заряду в Amazfit серед порівнюваних моделей досягається шляхом економії у всьому. Час зчитування пульсу, взаємодія з датчиками. Думаю, що порівняння всіх цих моделей - це вже тема одного окремого огляду.

Моє ж завдання: розповісти свій досвід тренувань, експлуатації Venu Sq і поділитися з вами.

Майже місяць я жив з годинником Garmin Venu Sq Music Edition, тренувався з ними (пробіжки, кросфіт, плавання, ходьба), проводив порівняльні тести. Інформації накопичилося дуже багато, тому поспішаю поділитися нею з Вами!

Комплектація, розпакування Venu Sq Music Edition

Годинник поставляється в стандартній фірмовій коробці, дизайну як у нових моделей Garmin. Що мене здивувало - це те, що на зворотньому боці коробки відсутня специфікація годинника. Тобто, її там взагалі немає!

В середині коробці Venu Sq була стандартна комплектація:

  • Сам годинник закріплений на фіксаторі.
  • USB кабель для зарядки та обміну даними.
  • Набір паперових інструкцій.

Комплектація, розпакування Venu Sq Music Edition

Для тесту мені прийшла версія годинника яка офіційно звучить: Venu Sq - Music Edition Light Gold Aluminum Bezel with Navy Case and Silicone Band. В перекладі українською: «Venu Sq Музична версія зі світло-золотистим алюмінієвим безелем з корпусом і ремінцем темно-синього кольору».

Зовнішній вигляд годинника Venu Sq Music Edition

На що звернув увагу відразу при розпакуванні - це форма корпусу. Якщо в Garmin Venu корпус був круглий з двома кнопками управління, то в Venu Sq корпус став квадратний.

Зовнішній вигляд годинника Venu Sq Music

Причому, кількість кнопок управління залишилась колишньою - 2 кнопки розташовані по правій бічній поверхні.

Верхня права кнопка - це кнопка запуску активності або підтвердження команди меню.
Тривале натискання на верхню кнопку викликає швидке меню годинника.
Нижня права кнопка - вихід з відкритої секції інтерфейсу.
Тривале натискання на нижній кнопці - виклик налаштувань годинника.
Постійне тривале утримання нижньої кнопки - перехід в секцію "Інформація про пристрій".
І не забувайте найголовнішу кнопку управління - це тачскрін екран.

Годинник Venu Sq Music - кнопки управління

Про екрани моделей:

  • У Venu екран був AMOLED 390 x 390 пікселів.
  • У Venu Sq екран LCD з роздільною здатністю 240х240 пікселів.

Спочатку я думав, що якість LCD екрана буде гірше, ніж в AMOLED екрану. Однак, я не помітив суттєвої різниці між екранами Vesu Sq і Venu. Можливо це пов'язано з тим, що в порівнянні з трансфлективним економічним екраном Fenix-ів дисплеї двох моделей все одно виглядають яскравіше і соковитіше.

Екран Venu, Venu Sq захищає скло Corning Gorilla Glass 3. Однак до цього факту хотів би додати, що є ще більш міцні версії Corning Gorilla Glass - це версії 4,5,6.

Безель годинника:

В моделі Venu Sq безель є, але він грає швидше декоративну функцію. Тонка алюмінієва рамка оперізує екран з усіх боків. Але це не той захист безеля, як в моделях Fenix, Instinct. У цих моделях безель виступав над склом і відповідно зменшував ймовірність пошкодження скла при косому ударі.

Годинник Venu Sq Music - Безель

Ремінець:

Ширина ремінця для всіх моделей серії Venu однакова і дорівнює 20 мм. А з огляду на малу вагу і розмір, в таких маленьких годинниках, Garmin не додає додатковий другий фіксуючий тренчик. Щоб виключити мимовільне розстібання ремінця, на внутрішній поверхні тренчика є додатковий фіксуючий виступ, який надійно тримає ремінець.

У серії Venu Garmin відмовився від системи швидкого знімання ремінця - QuickFit. Однак це не заважає вам швидко їх міняти. Для цього просто посуньте швидкознімний штифт.

Годинник Venu Sq Music - Ремінець

Сам ремінець зроблений з м'якого силікону, зручно охоплює руку, проблем з носінням годинника не виникало.

Корпус:

Корпус всіх моделей - це армований волокном полімер. Металу тут немає. З іншого боку цей тип матеріалу полегшує корпус, тому годинник на руці ви майже не відчуєте.

Venu Sq важить 37,6 грама. Вага годинника Venu 46,4 грама. Різниця між моделями 8,8 грама.

Відсутність металу в безелі та корпусі (з мого особистого досвіду тестів GPS) дозволяє поліпшити прийом сигналів з супутників і збільшити точність запису треку в поганих умовах.

З заднього боку корпусу годинника знаходяться 2 датчики: це оптичний датчик пульсу HR останнього покоління і датчик насичення киснем крові - пульсоксиметр.

Хороша новина - оптичний датчик пульсу HR дозволяє записувати пульс у воді, коли ви плаваєте в басейні.

З заднього боку корпусу годинника Venu Sq знаходяться 2 датчики: це оптичний датчик пульсу HR і пульсоксиметр

Спереду годинника розташований датчик освітлюваності, який відповідає за показ екрану годинника. Його практично не видно, і розглянути віконце сенсора можна тільки під певним кутом.

Спереду годинника Venu Sq розташований датчик освітлюваності

Роз'єм підключення USB кабелю стандартний, як і в моделях Fenix ​​6, Forerunner 945, Vivoactive 4 тобто в моделях 2019 -2020 років. Тому всі зарядні кабелі від інших годинників також працюватимуть із цією моделлю без проблем.При підключенні USB кабелю ви можете синхронізувати дані або завантажувати музику в годинник.

Вбудовані датчики в годиннику Garmin Venu Sq.

Які датчики є у всіх моделях (Venu, Venu Sq):

GPS - Підтримка 3 протоколів супутникового позиціювання: GPS, GLONASS, Galileo.

Оптичний датчик пульсу HR - реєстрація вашого пульсу на зап'ясті. Пульс записується при заняттях на повітрі та під водою постійно, на відміну від моделей Amazfit.

За допомогою вбудованого оптичного датчика пульсу на зап'ясті годинник відстежує додаткові метрики стану власника:

  • BodyBattery (поповнення\витрата вашої енергії протягом дня),
  • Середній пульс у стані спокою за тиждень,
  • Варіабельність серцевого ритму, частота дихання за тиждень.

Компас - трьох координатний компас з автоматичним калібруванням.

Акселерометр - ну як же без нього, той датчик відповідає за облік і відстеження ваших рухів і активностей.

Які з датчиків прибрали з годинника Garmin Venu Sq:

Тиск і висота - Немає Барометричного альтиметра. Так що зміни тиску ви побачити не зможете. Також не будуть рахуватись сходинки за день. Однак кроки будуть рахуватись за допомогою телефону і додатку Garmin Connect.

Прибрали Гіроскоп - цей датчик використовується для наддовгих марафонів в режимі UltraTrac. Так що, якщо ви не бігаєте IronMan - ця опція вам не буде потрібна.

У всій серії Venu з самого початку забрали датчик температури. Якщо ви хочете все ж записувати температуру - можна купити зовнішній датчик температури Garmin Tempe.

Venu Sq та зовнішній датчик температури Garmin Tempe

Підтримка протоколів, зовнішні датчики.

Годинники Venu, Venu Sq підтримують протокол ANT+, Bluetooth. Ці протоколи використовуються для підключення зовнішніх датчиків.

Які датчики можна підключити до Venu Sq Music Edition по ANT+?

З кардіо нагрудних ременів офіційно підтримується Garmin HRM-Dual.

Однак, це не означає, що вам не можна підключити кардіо ремені: Garmin HRM-Run, HRM-Tri, HRM-Pro. Годинники бачать датчики, але розширені бігові метрики або пульс у воді не будуть завантажуватися і записуватися - пишеться тільки пульс в режимі реального часу.

Крім зовнішнього датчика температури Garmin Tempe можливо підключити велодатчики Garmin: Bike Speed ​​Sensor 2 and Cadence Sensor 2 Bundle, Cadence Sensor 2, Speed ​​Sensor 2.

Які датчики можна підключити до Venu Sq Music Edition по ANT

Годинники Venu Sq дозволяють вибрати 2 типи підключення: ANT+ та Bluetooth. Протокол ANT+ кращий для кардіо ременів Garmin. Також, мені вдалося підключити Bluetooth крокомір стороннього виробника до годинника.

Протокол ANT+ кращий для кардіо ременів Garmin

WiFi: для чого потрібен протокол WiFi для Venu Sq Music?

Підключення до WiFi дозволяє прискорити завантаження оновлень прошивки, або завантаження музики в годинник, а також зручно для синхронізації тренувань з Веб-сервісами без використання USB кабелю. Налаштування Wi Fi відбувається за допомогою програми Garmin Express при підключенні годинника до програми.

протокол WiFi для Venu Sq Music

Протокол WiFi підтримує модель Venu, Venu Sq Music Edition.

Увага, модель Venu Sq йде без WiFi!

Підключення по протоколу Bluetooth (розумні повідомлення).

Всі моделі серії Venu підтримують роботу з протоколом Bluetooth. Це означає, що годинник дозволяє переглядати повідомлення, які приходять на смартфон, управляти та слухати музику і працювати з мобільним додатком Garmin Connect. Підтримується російська та українська мова, кирилиця в повідомленнях відображається без проблем.

Щоб годинник показував повідомлення необхідно їх підключити до телефону через програму Garmin Connect. Підтримується 2 типи систем: Android, iPhone. За допомогою програми Connect на вашому мобільному телефоні ви можете синхронізувати і переглянути ваші тренування і налаштувати годинник.

Щоб годинник показував повідомлення необхідно їх підключити до телефону через програму Garmin Connect

Відповіді на дзвінки та відправлення заздалегідь встановлених повідомлень тому хто дзвонить доступні тільки на платформі Android.

Софт, інтерфейс годинників Garmin Venu Sq Music Edition

Від самого початку інтерфейс годинників змінений для використання тачскріна. Більшість операцій тут виконується за допомогою натискань на екран: збереження даних, підтвердження варіантів, прокрутка меню або даних по тренуванню. Якщо у вас великі пальці, можливі варіанти, що іноді будете промахуватися і натискати не ту опцію. У мене так бувало дуже часто при використанні меню і опцій годинника Venu Sq Music.

Управляти тачскрін екраном буде проблематично, коли годинник буде мокрий або під водою. Наприклад під водою тачскрін взагалі відключається.

Тому я співаю хвалебну оду годинникам з 5 кнопками, де можна управляти всіма параметрами навіть в рукавичках, при дощі, на морозі без проблем.

Venu Sq  та fenix 6x

Схема розміщення активностей, елементів меню практично подібна до більш старших моделей Fenix, Forerunner, проте з урахуванням роботи тачскрін екрану.

Наприклад, при збереженні занять, активність швидко зберігається без додаткових меню вибору, як це зроблено в у всіх моделях серії Fenix, Forerunner. При тривалому натисканні нижньої кнопки викликається меню годинника де все йде послідовно: «Циферблат - Годинник - Архів - Налаштування».

Аналогічно, така ж схема меню у «старших братів» - це серія Fenix, Forerunner. Вибір циферблата відбувається тут набагато зручніше через можливості тачскріну.

Ще одна хороша новина для моделі Venu Sq: годинник підтримує роботу з безплатним каталогом Connect IQ. Це значить ви зможете користуватися однойменним додатком на смартфоні для налаштування і встановлення циферблатів, додатків, дата-полів і віджетів. Нагадаю, що годинник Garmin Instinct, Instinct Solar не підтримували цей каталог і могли працювати тільки з тим, що було у них на борту. Так що можете сміливо розширювати можливості вашого годинника, вибираючи й завантажуючи нові елементи. Наприклад, я відразу ж встановив у Venu Sq дата-поле графіка пульсу для кардіо-активності за допомогою каталогу Connect IQ.

Годинник підтримує роботу з безплатним каталогом Connect IQ

Спортивні активності, тренування з Venu Sq

Можна додавати ваші популярні спортивні активності, які ви використовуєте найчастіше на перший екран годинника. Для себе я додав на перший екран Біг, Ходьба Кардіо, Плавання в басейні. На літо підключу Велосипед.

Список активностей в годиннику наступний:

Біг, Ходьба, Кардіо, Йога, Плавання в басейні, Біговий тренажер, Бігова доріжка, Велосипед, Велотренажер, Ходьба в приміщенні, Гольф, Гірські лижі, Сноуборд, Лижний класичний хід, Паддлбордінг, Силові тренування, Пілатес, Дихання, Еліпсоїд, Степпер, Гребля, Гребний тренажер, Навігація.

Із сумних новин: У Venu Sq забрали анімацію вправ, як це було в моделі Venu.

Є ще варіант синхронізації ваших занять. Під'єднайте годинник за допомогою USB кабелю до програми Garmin Express на вашому ПК. До речі, за допомогою цієї ж програми ви можете не тільки синхронізувати свої дані, а й управляти годинником. Аналогічні операції з елементами каталогу Connect IQ ви також можете робити за допомогою спеціальної програми, яка так і називається Connect IQ.

Музика для Venu Sq Music

Ви можете вибирати музичні треки для завантаження в годинник, також підтримуються потокові музичні сервіси - Deezer, Spotify. Така підтримка реалізується за допомогою окремих додатків які завантажуються через Connect IQ - музичних провайдерів.

Музика для Venu Sq Music

Це означає, що в магазині додатків може з'явитися якийсь новий провайдер і годинник зможе з ним працювати. Потенційно, ви не обмежені цими сервісами. Музичні файли в годинник скидаються через Garmin Express.

На жаль USB 3 в цій моделі немає, якщо виберіть, наприклад 200 треків, то доведеться почекати. Якщо ж ви будете синхронізувати свої плейлисти з потоковими музичними сервісами Spotify або Deezer краще підключити годинник до USB кабелю і джерела живлення, щоб збільшити швидкість передачі і не розрядити годинник.

Версія Venu Sq Music Edition дозволяє транслювати музику через Bluetooth. Який пристрій для прослуховування ви хочете підключити - вирішувати вам. Це можуть бути бездротові навушники або Bluetooth колонка. Музика буде транслюватися на обраний пристрій. Ви можете одночасно запускати тренування і музичний плеєр. Я бігав і слухав музику прямо в годиннику - затримок або погіршення якості відтворення я не помітив.

Безконтактна оплата Garmin Pay в годиннику Venu Sq

Як і в моделі Venu, можливість безконтактної оплати кредитними картками Garmin Pay перекочувала в годинник Venu Sq.

Безконтактна оплата Garmin Pay в годиннику Venu Sq

Щоб розраховуватись, вам потрібно додати потрібні картки банків в годинник за допомогою програми на вашому смартфоні Garmin Connect.

Безконтактна оплата Garmin Pay в годиннику Venu Sq

Пароль входу в гаманець системи GarminPay потрібно вказувати тільки один раз. Якщо ви не знімали годинник з руки, то наявність вашого пульсу контролює оптичний датчик, при наступній оплаті вам потрібно тільки прикласти прилад до термінала.

Зняли годинник з руки - введіть пароль! Це зроблено для захисту власника, якщо у вас спробують вкрасти або забрати годинник.

Опції безпеки в годиннику Venu Sq.

Хотів би ще уточнити про опцію «Реєстрація надзвичайних подій».

Ви вказуєте контакти довірених осіб в налаштуванні годинника. Якщо ви впадете в процесі активності (Біг, Ходьба, Велосипед) годинник автоматично відправить ваші координати цим особам для контролю. Єдиний момент, для цього вам потрібно мати підключений до годинника смартфон. Також ви можете надіслати тривожний сигнал за допомогою тривалого натискання верхньої правої кнопки в годиннику. Утримати близько 5 секунд. Дані про ваше місцеперебування, яке визначається через GPS, будуть відправлені на контакти заздалегідь встановлених близьких людей.

Цікава опція для онлайн відстежування вашого знаходження за технологією «LiveTrack». Ця опція працює у зв'язці з мобільним телефоном, який дозволяє у своєму тарифному мобільному пакеті передачу даних.

Venu Sq Music - опція для онлайн відстежування вашого знаходження

Пішли на пробіжку, дали посилання близькій людині і вас можна буде відстежувати на мапі в процесі запущеної активності.

Навігація, точки, маршрути в Venu Sq

У годиннику немає векторних мап, як в більш дорогих моделях Fenix ​​6 серія, 5 Plus серія, 5X, Forerunner 945, Tactix Delta. Однак ви можете використовувати Venu Sq як трекер ваших активностей і подорожей.

Навігація, точки, маршрути в Venu Sq

Ви можете зберігати точки в годиннику, відстежувати рух до обраних збережених точок. Команда «Йти до» - тобто до збереженої раніше обраної точки.

Робота з маршрутами та навігація по маршрутах в цьому годиннику не працює.

Доступна можливість управління всіма збереженими точками в годиннику за допомогою програми Garmin BaseCamp. Ця програма також допоможе вам вручну додати потрібні точки безпосередньо в годинник.

Тести годинника Venu Sq

Перевірка якості запису GPS з 3 режимами: GPS, GLONASS, Galileo. З усіх моделей, що я тестував раніше, годинник Forerunner 935 потім вже 945 найкраще записували трек в складних міських умовах.

Тест 1: Запис треку в місті

У цьому тесті я пройшовся з Venu Sq 1,5 км по місту серед будівель різного типу забудов з трьома режимами GPS. Сюрпризів тут не виникло. При наближенні до висотних будівель плавність треку погіршилася і трек був не таким рівним. Там же, де будинки не перекривали впевнений сигнал трек знову повертався на пряму лінію.

Venu Sq Music - Тест 1: Запис треку в місті

Тест 2: Пробіжка по стадіону

У цьому тесті я пробігся по стадіону, який знаходиться в низині, закритий високими деревами. Якість запису в 3 режимах для Venu Sq не погіршилась, у всіх 3 режимах GPS треки лягли на доріжку стадіону. Для порівняння надаю тестовий трек на цьому ж стадіоні і в той самий час пробіжки моделі Forerunner 945.

Venu Sq Music - Тест 2: Пробіжка по стадіону

Тест 3: Плавання в басейні

Тест 3.1 Пробував проплисти з годинником без нагрудного кардіо-ременя.

Плавав з цією моделлю. Годинник без проблем відстежив пульс на зап'ясті в воді, підрахував гребки, темп плавання, SWOLF показник і визначив якими стилями я плавав.

Venu Sq Music - Тест 3: Плавання в басейні

Тест 3.2 Плавання в басейні: годинник Venu Sq + кардіо ремінь HRM-Pro.

Не повірив специфікаціям Garmin, спробував підключити новий кардіо-ремінь HRM-Pro. Відключив вбудований датчик на зап'ясті, підключив ремінь HRM-Pro і проплив тестову дистанцію з ременем і годинником. При виході з басейну, ремінь не скинув дані по пульсу в годинник, хоча ремінь бачив. Онлайн пульс у воді не працював - сигнал ANT + не поширюється під водою. Аналогічна ситуація зі спеціальними біговими HRM ременями: HRM-Run, HRM-Tri. Ремені без проблем підключаються до годинника, але максимум що ви зможете записати - це тільки пульс. Розширені бігові метрики для моделі Venu Sq не передаються.

Тест 3.3 Оптичний датчик пульсу HR Venu Sq в басейні, проти підключеного до годинника Fenix ​​6X Pro кардіо ременя HRM-Pro.

Приємно здивований результатом. Оптичний датчик пульсу Venu Sq лише трохи відстав від показників нагрудного кардіо ременя Garmin HRM-Pro. Такий результат вважаю прийнятним для вимірювання пульсу в воді без додаткового кардіо ременя.

Тест 4: Тренування в залі, Кросфіт.

До речі, для тренування Кросфіт я підключив «нелегальний» HRM-Run, тобто кардіо-ремінь, який не вказаний на сторінці офіційної специфікації Garmin, як пристрій що підтримується. Ремінь не показувався на сторінці тренування, проте пульс записувався без проблем. Так що мій висновок: Ви можете використовувати кардіо ремені Garmin HRM-Run, Pro, Tri для годинників Venu Sq, але тільки для запису пульсу.

Плюси і мінуси годин Garmin Venu Sq

Перш ніж робити якісь висновки дозвольте мені розкласти всі «ЗА» і «ПРОТИ».

Плюси годин Garmin Venu Sq:

  1. Досить невеликий поріг входу в техніку Garmin - всього 250 доларів. Для порівняння, ціна годинника Garmin Fenix ​​6, Forerunner 745 стартує від 500 -600 доларів.
  2. Яскравий і соковитий LCD екран.
  3. Дуже мала вага годинника, всього 37,6 грама. Годинник-пушинка, взагалі не відчувається на руці.
  4. Квадратний корпус годинника. Я знаю людей, які не купували раніше годинник Garmin через те, що люблять тільки квадратну форму.
  5. Підтримка 3 режимів GPS: GPS, GLONASS, Galileo.
  6. Тачскрін екран - для деяких користувачів це зручний елемент управління і великий плюс для життя в місті.
  7. Підтримка Bluetooth музики в годиннику, безконтактна оплата Garmin Pay на борту.
  8. Оптичний датчик пульсу HR останнього покоління з вимірюванням у воді.
  9. Датчик Пульсоксиметр для вимірювання рівня кисню в крові. Є сенс мати в годиннику в умовах епідемії.
  10. 2 кнопки управління інтерфейсом. Все ж таки 2 кнопки набагато зручніше ніж 1. Так було в Vivoactive 3. Garmin відмовився від цього компонування, і вже в моделях Vivoactive 4 були 2 кнопки управління.
  11. Підтримується можливість поліпшення свого годинника за допомогою безкоштовного каталогу Connect IQ (циферблати, дата-поля, віджети, програми).

Мінуси годинника Garmin Venu Sq:

  1. З одного боку - це ціна. 250 доларів за Venu Sq. Годинники такого формату повинні звичайно коштувати трохи менше.
  2. Барвистий і яскравий екран - це додаткове енергоспоживання. Навіть вмикаючи опцію «Always on» (англ. Завжди включений) - екран буде відключатися постійно якщо годинник буде без руху. Хоча вмикання жестом може вирішити цю проблему.
  3. Немає додаткових метрик активності для спортсменів: VO2max, час відновлення, ефективність тренування, хоча нові, останні метрики такі як BodyBattery, Варіабельність серцевого ритму, дихання додані в годинник.
  4. Немає підтримки розширених метрик HRM кардіо-датчиків. Так що плавати в басейні з HRM-Swim, HRM-Pro (пульс в ремені не буде передаватися в годинник після запливу) або бігати з біговими ременями HRM-Run, HRM-Tri, HRM-Pro (бігові метрики НЕ запишуться, а пульс запишеться) не вийде.
  5. Немає підтримки векторних мап. Максимум - це запис точок і запис треку по маршруту.
  6. Безель годинника тут декоративний, захистити скло йому буде проблематично.
  7. Оскільки в годиннику тачскрін екран, то можливості встановлення сапфірового скла тут немає.
  8. Всього 2 кнопки, мені як туристу такий варіант управління пальцем в складних погодних умовах (дощ, сніг, вода, бруд) не дуже зручний.
  9. Скорочена кількість спортивних тренувань. Хотілося б більше.
  10. Забрали анімацію занять, виглядало дуже цікаво - подивитися на виконання вправ.
  11. Немає підтримки системи Garmin QuickFit для швидкого знімання ремінців. Хоча в моделі Fenix ​​6S з такою ж шириною ремінця ця система працює.

Висновки про годинник Garmin Venu Sq

Я б рекомендував купувати ці години для тих, кому вистачає 1 пробіжки на тиждень, для занять фітнесом. Тобто для життя в місті. Крім того, відносно малий поріг входу в екосистему Garmin дозволить вам самим ознайомитися як це працює, і пізніше вже купити дорожчі та просунуті моделі.

Якщо ви мене запитаєте, так яку ж модель краще брати з серії Venu?

Як фітнес годинник обидві моделі мають право на придбання: і Venu, і Venu Sq. Ціна цього годинника зараз вирівнялася і дорівнює близько 250 доларів. Ємність акумулятора практично однакова. Різниця лише в деяких датчиках і опціях інтерфейсу які забрали з моделі Venu Sq.

Однак, є й інші варіанти.

Якщо:

  • Якщо ж у вас по 3-4 тренування на тиждень з бігу.
  • Ви хочете отримати більше розширеної інформації про свої тренування.
  • Ходите в походи, займаєтеся туризмом.

В цьому випадку, краще подивитись на інші серії й моделі Garmin: fenix ​​6 (огляд fenix 6, 6s, Forerunneer 945, огляд Fenix ​​6X Pro Solar), Forerunner, Instinct (огляд Instinct, огляд Instinct Solar) сама «дешева» модель зі списку.

Оригінальний текст: prostobzor.com


Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.
Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік 14.03.2024 Garmin опублікувала звіт про передачу сигналів SOS з пристроїв inReach за 2023 рік
Компанія надала ключові висновки та результати аналізу тенденцій подачі сигналів SOS до міжнародного координаційного центру Garmin Response℠ з усього світу.
Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими 22.02.2024 Garmin представляє Forerunner 165 — прості у використанні бігові GPS-годинники з екраном AMOLED, які зроблять пробіжки яскравішими
Новинки у сімействі Forerunner генерують для любителів бігу особисті плани тренувань, надають інформацію про стан здоров'я та відстежують більше спортивних показників.