Кошик порожній

Нагрудні пульсометри Garmin

22.07.2020

У цій невеликій статті ми розглянемо різницю між нагрудними пульсометрами Garmin HRM-Swim, HRM-Run, HRM-Tri та HRM-Dual.


Пульсометри Garmin HRM-Run, HRM-Tri та HRM-Dual


HRM – це абревіатура від Heart Rate Monitor, що перекладається українською як датчик частоти пульсу / пульсометр. Очевидно, що всі ці пульсометри вимірюють пульс користувача. Однак у своїх назвах вони містять підказки, для чого найліпше пристосовані.

HRM-Swim = пульсометр для плавання. Він працює на протоколі передачі даних ANT+. І саме тут потрібно зробити зупинку і пояснити. На сьогоднішній день найбільш розповсюдженими протоколами передачі даних у спортивних пристроях є ANT+ та Bluetooth, які працюють на частоті 2,4 ГГц. Однак жоден з них не в змозі передавати ваш пульс під водою, оскільки потужності їх сигналу недостатньо. Але це не фінал, адже існує досить елегантне рішення даного питання. HRM-Swim має функцію запам’ятовування. Він збирає та зберігає ваші дані про пульс, а потім передає їх на сумісний пристрій при нагоді. Пам’ятайте, ви не зможете переглянути на екрані годинника свій поточний пульс під водою. Закінчивши інтервал у басейні, потрібно наблизити годинник до датчика поза водою і через декілька секунд відбудеться передача даних. Ви зможете переглянути максимальний пульс останнього інтервалу або середній пульс під час запливу, за умови, якщо ви налаштуєте ці поля даних у занятті Плавання. У кінці тренування, коли ви натискаєте кнопку "Зберегти", годинник виконує пошук сполученого датчика, щоб завантажити дані про пульс.

HRM-Swim зовнішньо трохи відрізняється від інших нагрудних пульсометрів. Його ремінець ширший але майже не еластичний із дещо липкою поверхнею з внутрішнього боку. Все це забезпечує щільне прилягання до тіла, щоб під час відштовхування від стінки басейна, ремінець залишався на місці. Крім того, ремінець захищений від дезінфекційних реагентів у басейні.

Логічне запитання: чи можна використовувати HRM-Swim для інших занять, наприклад, для бігу, силових тренувань тощо? З технічної точки зору – ТАК, але це буде досить незручно. Ремінець не пропускає повітря, тому ви будете більше пітніти, і, як результат, отримаєте натирання від солей поту. Він також значною мірою менш еластичний у порівнянні з іншими ремінцями.


Пульсометр Garmin HRM-Swim


HRM-Run = пульсометр для бігу. Окрім датчика пульсу він має вбудований акселерометр, що дозволяє збирати специфічні для бігу метрики: частота кроків (каденс), вертикальне коливання торса, час контакту ступень із землею, баланс часу контакту з землею лівої та правої ноги, довжина кроку та вертикальне співвідношення (співвідношення вертикальних коливань і довжини кроку).

Ця модель пульсометра не має функції запам’ятовування даних, тому відразу передає дані на сумісний пристрій в реальному часі.

HRM-Tri = пульсометр для тріатлону. Він об’єднує функціонал двох попередніх моделей. Так само, як і HRM-Run, відстежує показники бігової динаміки та має внутрішню пам'ять, як HRM-Swim. HRM-Tri найліпше підходить для тріатлону, адже здатен здійснювати моніторинг пульсу під час усіх трьох дисциплін – плавання, велоетап, біг.

Призначений для води у відкритих водоймах, його не рекомендовано використовувати у басейні, оскільки матеріал ремінця не захищений від дезінфекційних реагентів. Крім того, під час відштовхування від стінки басейна, він буде щоразу зісковзувати з тіла, тому що не має протиковзних властивостей, на відміну від HRM-Swim. Звісно, це не проблема для жінок, що плавають у суцільному купальнику. Тому для плавання у басейні краще обрати HRM-Swim, а для плавання у відкритих водоймах — HRM-Tri.

HRM-Dual = пульсометр з двома протоколами передачі даних: ANT+ і Bluetooth Low Energy. Це базова модель пульсометра у даному списку, створена для моніторингу пульсу, без можливості збору даних бігової динаміки та функції запам’ятовування. Тоді що такого особливого у ньому? На цей час, це єдиний пульсометр в асортименті Garmin, який підтримує протокол Bluetooth Low Energy, що зручно у деяких ситуаціях. Це дозволяє одночасно передавати пульс на більш ніж 1 пристрій. Окрім вашого спортивного годинника, це може бути смартфон, онлайн платформа Zwift, бігова доріжка, велостанок або інше приладдя.

За відсутності у користувача годинника Garmin можна підключити HRM-Dual по протоколу Bluetooth до смартфона та запустити спортивний додаток для запису тренування, наприклад, такий як Runkeeper, Runtastic, Endomondo тощо.

Якщо ви тренуєтеся з персональним тренером і при цьому маєте годинник Garmin із підключеним по протоколу ANT+ датчиком HRM-Dual, ви можете підключити пульсометр до смартфона вашого тренера по протоколу Bluetooth, щоб він мав змогу в реальному часі відстежувати ваш пульс через спортивний додаток для відстеження пульсу. Це особливо зручно, коли в моменти високої інтенсивності вам важко вголос вимовити ваш пульс на запит тренера.

Майте на увазі, що по Bluetooth ви можете підключити лише 1 пристрій, а по ANT+ декілька. Тому радимо підключати цей пульсометр до вашого годинника Garmin саме по ANT+ протоколу. Деякі спортивні додатки для моніторингу пульсу та запису тренування потребують попереднього підключення пульсометра до смартфона через налаштування телефона. А деякі – через налаштування додатка. Для правильного підключення користуйтеся рекомендаціями на екрані.

HRM-Dual сумісний з практично з усіма годинниками та навігаторами Garmin. HRM-Swim, HRM-Run і HRM-Tri сумісні з деякими пристроями. Будь ласка, уточнюйте сумісність на сайті виробника в описі товару.

Тут ви можете знайомитися з порівняльною таблицею нагрудних пульсометрів Garmin.


Порівняльна таблиця пульсометрів Garmin HRM



Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.