Кошик порожній

Що корисного може взяти для себе власник Garmin від ресурсу Strava?

13.06.2018

Strava - це американська веб-платформа, мобільний додаток, соціальна мережа для людей, які займаються спортом, і водночас серйозний аналізатор різноманітних показників тренувань, таких як пульс, темп, швидкість, потужність і т.д.

Strava Live Segments

Сервіс мега популярний серед спорстменів з усього світу, але особливу шану він завоював серед велосипедистів, бігунів і триатлетів. Strava часто характеризують, як Facebook для людей, які люблять спорт. Він дозволяє “фоловити" інших користувачів, коментувати їх тренування, ставити "кудоси" (лайки) і вступати у клуби. Для багатьох спортсменів це дуже класний мотиватор, в якому можна встановлювати цілі, брати участь у челенджах і змагатись один з одним.

Тож, які функції Strava можуть сподобатись користувачам Garmin Connect?

  • Можливість «фоловити» друга або відомого спортсмена, який має GPS-девайс іншого виробника (на Garmin Connect здебільшого користувачі Garmin, а не інших брендів).
  • Якщо ваш друг хоче стати щасливим власником Garmin і при цьому він синхронізував свої тренування зі Strava, йому не варто боятись, що попередня історія тренувань зникне. Він може просто додати Garmin до списку пристроїв у налаштуваннях профілю Strava.
  • Активності користувачів автоматично групуються, якщо вони відбуваються в той же час і в тому ж місці (наприклад, участь у змаганнях або групових забігах/заїздах).
  • Теплові карти (Heat Maps) активностей усіх користувачів. З їх допомогою ви можете знайти популярні бігові локації у своєму місті або навіть в іншій країні під час подорожей. З підпискою Premium можна переглядати теплові карти власних активностей.
  • Наприкінці року Strava генерує неймовірно класний, мотивуючий відео-ролик «Мій рік у спорті» на основі результатів вашої роботи, кількості «кудосів» та інших даних.
  • У деяких челенджах можна отримати цінні призи, наприклад, окуляри, джерсі, тренувальний план та ін.
  • Якщо з якоїсь причини ви тренуєтесь без свого Garmin (забули вдома на зарядці або позичили другові), але маєте смартфон, можете записати тренування за допомогою додатку Strava.
  • Можливість переглядати відеоуроки від провідних тренерів (з підпискою Premium).
  • Можливість брати участь у змаганнях Strava Live Segments (про це трохи пізніше).

Більшість відомих виробників спортивних GPS-годинників, велокомп’ютерів, фітнес-трекерів співпрацюють із Strava. Облікові записи користувачів можуть автоматично синхронізуватись з обліковим записом у Strava, потрібно лише активувати дану опцію у налаштуваннях.

Strava Live Segments Зайдіть у мобільний додаток Garmin Connect > Налаштування > Сторонні додатки > Strava. Щойно ваші тренування завантажаться у додаток, за мить вони з’являться у Strava. Після завантаження першого тренування, Garmin синхронізує зі Strava останні 90 днів активності.

Синхронізацію можна робити як з сайтом Garmin Connect, так і зі Strava. Обирайте найзручніший для вас спосіб.

А тепер більш детально про Strava Live Segments. Нещодавно дана функція з’явилась на обраних пристроях Garmin. Тож, що вона собою представляє і як нею користуватись?

Strava Live Segments - це створені мільйонами користувачів популярні відрізки маршрутів доріг або стежок (наприклад, ваш улюблений гірський підйом), які представляють собою своєрідні віртуальні змагання. У кожного сегмента є Цар гори, англійською «King of the Mountain» (KOM) . У жінок, відповідно, Цариця Гори, «Queen of the Mountain» (QOM). Спочатку змагання мали проводитись лише на підйомах, але користувачі вирішили інакше і створили сегменти на рівнинних відрізках і на спусках. Strava Live Segments дозволяє переглядати сегменти в режимі реального часу на екрані вашого GPS-пристрою, що робить процес змагання більш зручним та азартним.

Що потрібно:

1. Обліковий запис Strava з підпискою Premium ($7.99 на місяць/ $59.99 на рік).
2. Обліковий запис Garmin Connect.
3. Синхронізація обох акаунтів.
4. Сумісні пристрої Garmin:
  • Garmin fenix 5S
  • Garmin fenix 5X
  • Garmin fenix 5
  • Garmin forerunner 735XT
  • Garmin forerunner 935
  • Garmin forerunner 645
  • Garmin forerunner 645 Music
  • Garmin Edge 510
  • Garmin Edge 520
  • Garmin Edge 520 Plus
  • Garmin Edge 810
  • Garmin Edge 820
  • Garmin Edge 1000
  • Garmin Edge 1030
  • Garmin Edge 130

Strava Live SegmentsНа даний момент ви можете синхронізувати лише 100 сегментів зі своїм пристроєм Garmin.

Зверніть увагу, що навігатори серії Edge Explore не сумісні з функцією Strava Live Segments.

Купуючи навігатори Edge 1030 або Edge 520 Plus, ви отримуєте безкоштовну 60-денну підписку Strava Premium.

Як працює дана функція на вашому пристрої Garmin:

- Ви отримаєте сигнал на своєму пристрої про наближення до початку сегмента, а також, коли сегмент розпочнеться.

- У самому сегменті потрібно обрати з ким змагатись. Це може бути Цар гори або ваш особистий рекорд (англ. PR = personal record), ваша ціль або результат вашого друга, який трохи швидший за вас. За замовчуванням пріоритетність побудована наступним чином:

1. Ціль (якщо вона у вас встановлена у сегменті).
2. Суперник (користувач, який знаходиться вище вас у рейтингу турнірної таблиці)
3. PR.
4. KOM/QOM.

  • По завершенні сегмента пролунає сигнал і ви отримаєте інформацію про те, чи побили ви час, з яким змагалися.
  • Оповіщення про сегменти з’являються автоматично, але ви можете відмовитись від участі у сегменті під час перебування у ньому.
  • На вашому пристрої ви можете тимчасово відключити обрані / усі сегменти, або видалити деякі / усі сегменти. Це не вплине на сегменти, котрі позначені зірочкою, та на будь-що інше у вашому профілі Strava.

Strava Live Segments та інші Premium функції є платними. Але приблизно двічі на рік Strava пропонує безкоштовну 30-денну пробну Premium підписку.

Розширюйте свої горизонти разом з Garmin і Strava та ставайте кращими щодня.



Повернення до списку




Задайте нам питання:

Ваше ім'я*
Ваш e-mail*
Повідомлення*
Захист від автоматичних повідомлень
CAPTCHA
Введіть слово на картинці*


Актуальні новини

Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби 09.04.2024 Garmin Xero C1 Pro: потужний, компактний та простий у використанні хронограф для спортивної стрільби
За допомогою новітньої технології прилад вимірює швидкість руху боєприпасів у діапазоні від 30 до 1524 метрів на секунду.
Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit 29.03.2024 Garmin додає нові функції для низки розумних годинників та більше варіантів кольорів для ремінців UltraFit
Нова версія програмного забезпечення Garmin Q1 2024 включає автоматичне перемикання між кількома видами спорту, функцію тренера сну, стрибки на скакалці та багато іншого. Популярні ремінці UltraFit тепер доступні у нових кольорах.
Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою 21.03.2024 Безпечні глибоководні занурення та пригоди на суші: представляємо серію Descent™ Mk3, яка дає можливість обмінюватись повідомленнями під водою
Об'єднайте комп'ютер Descent Mk3i з трансивером Descent T2 для зв'язку з дайверами на глибині, користування функцією допомога дайверу та моніторингу тиску в кисневих балонах.